Elindult a rendezési terv átfogó felülvizsgálata

2020. március 4.
A rendezési terv átfogó módosítására és új rendezési terv készítésére legutóbb 2001-2002. években került sor;– ennek eredményeként született meg a helyi építési szabályzatról (HÉSZ-ről) szóló 10/2002.(XII. 20.) önkormányzati rendelet, amely kisebb módosítással jelenleg is hatályban van.

Az eltelt közel két évtized, a bekövetkezett társadalmi-, gazdasági- és jogszabályi változások, a fejlesztési igények a rendezési terv átfogó módosítását indokolják.

 

A Képviselő-testület döntése következtében az átfogó felülvizsgálat megindult. Fertőhomok község településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek felülvizsgálata jelenleg előzetes tájékoztatási szakaszban van.

 

A településfejlesztéssel és településrendezéssel, a települési arculati kézikönyvvel és a településképi rendelettel összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 8/2017.(VII. 5.) önkormányzati rendeletben leírtak szerint Önkormányzatunk az érdekképviseleti-, a civil- és a gazdálkodó szervezeteken, valamint az egyházközségen túl biztosítani kívánja a lakosság tájékoztatását és részére a véleményezés lehetőségét is.

 

Kérjük, hogy amennyiben van, a településfejlesztési koncepció és a településrendezési eszközök készítéséhez kapcsolódó javaslatait, észrevételeit 2020. március 31-ig küldje meg írásban (9492 Fertőhomok, Akác u. 44.), vagy elektronikus levélben (hivatal@hegyko.hu) Önkormányzatunk részére.

 

A jelenleg hatályos településrendezési eszközök honlapunkon ide kattintva, vagy az önkormányzati hivatali helyiségben tekinthetők meg.

 

© 2011 | Fertőhomok község, Minden jog fenntartva